Welcome
Login / Register

Most Popular Articles


 • NVIDIA TITAN Xp – cea mai puternică placă video din lume

  Chiar dacă poarta coroana pentru o scurtă perioadă de timp, NVIDIA TITAN Xp este la momentul actual cea mai puternică placă video din lume.

  Aceasta vine ca urmaşă a deja celebrei NVIDIA GTX 1080 Ti şi chiar dacă are un hardware aproape similar, oferă o performanţă uşor mai ridicată.

  Cei pasionaţi de gaming pot achiziţiona NVIDIA TITAN Xp doar de pe site-ul oficial nvidia.com la preţul de 1200 dolari, iar pentru această sumă primesc o mică “bestie”: procesor GP102 cu 3840 nuclee CUDA tactat la 1582 MHz şi o putere de procesore de 12 TFLOP, 12 GB memorie GDDR5X cu o rată de transfer de 11.4 Gbps, o lăţime de bandă de 547.7 Gbps, 3 x DisplayPort şi 1 x HDMI.

  Interesant este că NVIDIA TITAN Xp păstrează dimensiunile fizice ale generaţiei anterioare şi este compatibilă cu seria Apple Mac Pro.

  Read more »
 • Ce sunt rachetele Tomahawk

  Ce sunt rachetele Tomahawk, cat costa si de ce sunt preferate de armata SUA

  Celebrele rachete Tomahawk cu care SUA au atacat in noaptea de joi spre vineri tinte militare siriene au fost create in anii 70' de Armata SUA si au fost de baza in ultimii 25 de ani, incepand cu Razboiul din Golf. O racheta de croaziera Tomahawk are peste 6 metri lungime, cantareste 1,5 tone si costa 1,5 milioane dolari. Avantajul lor este ca se ghideaza prin GPS si sunt foarte precise si la distanta mare.

  Numele vine de la un tip de topor folosit de indienii Powhatan din Virginia, un grup etnic care a disparut pe la 1800. Rachetele Tomahawk au fost dezvoltate in anii 70' de Armata SUA si prima generatie a intrat in utilizare in 1983.

  Aceste rachete subsonice de croaziera au fost produse la inceput de McDonnell Douglas, au cunoscut mai multe imbunatatiri de-a lungul anilor, iar acum sunt produse de Raytheon, companie care in decembrie a primit o comanda de a produce 214 rachete din cea mai noua generatie (Block IV), ca parte a unui contract de 300 milioane dolari.

  Rachetele au devenit cunoscute dupa ce au fost folosite in Razboiul din Golf in 1991 cand fortele americane au eliberat Kuweit-ul care fusese invadat de fortele irakiene. Mult mai recent au fost folosite in loviturile aeriene care au dus la inlaturarea dictatorului libian Ghaddafi.

  Rachetele pot fi lansate si de pe sol, dar si de pe portavioane sau submarine, ghidandu-se spre tinta cu ajutorul GPS-ului pana la distante de 1.600 km. O racheta are 6,25 metri lungime, 1.600 kg greutate si poate transporta focoase de pana la 500 kg. Rachetele pot atinge viteze de 880 km/h.

  Cea mai noua generatie a rachetelor Tomahawk este dotata cu tehnologia prin satelit ce permite schimbarea tintei in timp ce racheta este in zbor.

  Read more »
 • Turbulențele pe care le experimentăm în timpul zborurilor cu avionul se vor agrava în viitor

  De ce turbulențele din timpul zborurilor se vor agrava în viitor

  Turbulențele pe care le experimentăm în timpul zborurilor cu avionul se vor agrava în viitor, iar predicțiile sunt îngrijorătoare.

   

  Un nu studiu, efectuat la University of Reading, arată că turbulențele minore vor crește în intensitate cu 59% în viitor, în timp ce turbulențele moderate vor înregistra o creștere de 94%. Turbulențele severe vor avea cea mai mare creștere, de 149%.

  Motivul pentru aceste procentaje ridicate este creșterea nivelurilor de dioxid de carbon din atmosferă, dar și a temperaturilor. Acestea vor afecta fluxul curenților de aer de la altitudine.

  Turbulențele apar atunci când un curent de aer care se deplasează cu o anumită viteză întâlnește un altul, care poate avea o viteză mai mică sau mai mare. Avionul este practic zdruncinat atunci când ajunge într-o astfel de zonă, din cauza mișcărilor diferite ale aerului.

  ”Pentru majoritatea pasagerilor, turbulențele minore nu sunt altceva decât un inconvenient care reduce confortul pentru o perioadă de timp, în vreme ce pentru alți pasageri, chiar și aceste mișcări sunt cauzatoare de anxietate și nu numai”, spune autorul studiului, Dr. Paul Williams.

  Acesta spune că, pe de altă parte, creșterea turbulențelor severe cu un procentaj atât de ridicat îi face să se teamă chiar și pe pasagerii frecvenți ai avioanelor. Astfel de evenimente pot lăsa în urmă chiar și răniți, așa cum se întâmplă ocazional în cazul unor astfel de episoade.

  Studiul a fost publicat în jurnalul Advances in Atmospheric Sciences. Acesta a folosit simulări pe calculator ale atmosferei pentru a calcula cum turbulențele transatlantice de pe timpul iernii se vor schimba la altitudinea de 12km, acolo unde nivelurile de dioxid de carbon sunt de două ori mai mari decât în alte zone, scrie mirror.co.uk. Schimbările sunt așteptate pe parcursul acestui secol.

  Sursa: playtech.ro

   

  Read more »
 • Îţi miroase gura? Iată de ce boli ai putea suferi

  Dacă în 90 la sută din cazuri mirosul neplăcut al gurii este derivat dintr-o problemă de la nivelul dinţilor şi a cavităţii bucale, există însă şi alte motive care îl generează. Pot fi reacţii adverse la medicamente sau diferite boli ale aparatului digestiv. Doctor Nicolae Krilovici, consultant în probleme dentare, medic stomatolog specializat în parodontologie, protetică şi estetică dentară mi-a răspuns câtorva curiozităţi.

  Există miros al gurii tipic unei boli?

  Da, spre exemplu de la diabet, gura miroase a cetonă (lac de unghii); cariile şi/sau bolile parodontale dau gurii un miros a putrezit; problemele stomacului oferă unmiros acid; de la amigdalită gura capătă un miros gen putrezit; bolile renale dau miros de urină şi/sau amoniac.

  Sforăitul provoacă un miros urât al gurii?

  Foarte posibil. În marea majoritate oamenii care sforăie au un flux salivar la nivelul gurii scăzut. Asta înseamnă o gură uscată care favorizează mirosul urât. Apare un dezechilibru bacterian  al florei bucale ceea ce duce la depuneri bacteriene crescute în zonele de predilecţie.

  Care ar fi câteva sfaturi să putem scăpa, totuşi, de mirosul gurii?

  Ai grijă de o igienă bucală corectă! Bacteriile din carii pot fi motivul mirosului.
  Asigură-te că nu ai o boală parodontală!
  Asigură-te că ai lucrări protetice (coroane,punţi ,etc.) corect executate.
  Spală-te regulat pe dinţi. Curăţă dinţii în special în spaţiile interdentare cu periuţe interdentare sau fir dentar.
  Curăţă suprafaţă limbii, o să rămâi surprins ce vei vedea că se strânge  pe limbă.
  Bea mai multă apă.
  Adoptă o alimentaţie corectă, renunţă la consumul crescut de alcool, nicotină, cofeină.
  Mănâncă mai puţine alimente cu miros puternic (ceapă,usturoi).

  Ajută soluţiile de clătit gură împotriva mirosului?

  O soluţie antibacteriană folosită prea des distruge şi bacteriile bune, ceea ce strică balanţa florei bacteriene bucale. Mai bine este folosinţa unei perii de limbă cu care curăţaţi regulat suprafaţa limbii. În plus, repet, beţi mai multă apă pentru că o gură uscată poate duce la miros.

  Pot fi bacteriile din gură cauza mirosului?

  Da! Există bacterii aerobe şi anaerobe care fac parte din flora bucală. Abia când se ajunge la un dezechilibru între  aerobi şi anaerobi apare mirosul urât al gurii. În gură există aproximativ 300 de bacterii diferite, dintre care 80 sunt specializate în digerarea proteinelor  şi provoacă astfel mirosul gurii. Cu cât hrana ingerată conţine mai multe proteine  animale, cu atât creşte şansa să apară după masă mirosul gurii. Hotărâtor în asemenea cazuri este echilibrul bacterian şi masa de bacterii care provoacă mirosul urât. Dacă predomină bacteriile “rele” atunci apare repede şi mirosul.

  De ce se găsesc pe limbă bacteriile care provoacă mirosul urât?
  După masă, se găsesc tocmai pe limbă resturi proteice, bacteriile descompun proteinele, celulele descuamate, chiar şi sânge. Este un paradis pentru ele, din punct de vedere al hranei. Se apreciază că 80 la sută dintre bacterii se află pe limbă. Din descompunerea celor mai sus enumerate, apar sulfaţi volatili care provoacă mirosul. De aceea este importantă curăţarea mecanică a limbii!

   

  Read more »
 • Cât de toxice sunt ţigările electronice pentru fumători

  Cât de toxice sunt ţigările electronice pentru fumătorii pasivi

   

  Unul din patru tineri sunt expuşi fumatului pasiv din cauza ţigărilor electronice, arată o nouă cercetare. Studiul a fost lansat de Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din Statele Unite şi arată că 25% din elevii de şcoală generală şi liceu au fost expuşi fumatului pasiv în ultimele 30 de zile, numai în SUA.

  Aceste date se traduc printr-un număr de 4.4 milioane de copii care nu fumează, dar care suferă din cauza fumătorilor, în timp ce peste 1 milion de copii sunt expuşi fumatului pasiv numai din utilizarea de către alţii a ţigărilor electronice, scrie Gândul.

  Iar acest fenomen este extrem de periculos având în vedere multitudinea de substanţe toxice care există în aceste produse, cum ar fi nicotina sau metalele grele. Studii precedente arătau că nicotina poate afecta procesul de dezvoltare a creierului adolescenţilor.

  Aceste dezvăluiri ale cercetătorilor vin pentru a contrazice părerea generală a tuturor oamenilor care au fost învăţaţi că ţigările electronice nu sunt periculoase nici pentru fumători, nici pentru fumătorii pasivi.

  Ţigările electronice sunt din ce în ce mai populare atât în SUA, cât şi în alte ţări ale lumii, depăşind, în ceea ce priveşte numărul de utilizatori alte produse pe bază de nicotină şi apropiindu-se de ţigările obişnuite. Totuşi, foarte multe dintre chimicalele folosite în acest tip de dispozive sunt foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră.

  „Unul dintre acestea este diacetilul, folosit şi pentru a da gustul de unt floricelelor de porumb, despre care studiile spun că, odată inhalat, poate conduce la apariţia unor boli respiratorii extrem de severe”, explică unul dintre autorii studiului citat.

  Acesta susţine că cei care trebuie protejaţi în mod special de fumatul pasiv sunt copiii, ale căror organisme nu au dezvoltat încă în totalitate un sistem de apărare împotriva diverselor ameninţări.

  Sursa: descopera.ro

   

  Read more »
RSS
BTCLink